Geregisseerd door Kristjan Knigge

Om zich voor het eerst echt open te stellen voor een liefdesrelatie, daalt een emotioneel gesloten vrouw af in haar onderbewuste om daar de diepgewortelde angsten en verlammende schaamte uit het verleden te overmeesteren.

The story

Stilte Ongedaan introduceert ons aan Sophie, een emotioneel gesloten jonge vrouw, die zich leert te openen over haar jeugdtrauma en te accepteren dat haar verleden haar toekomst niet hoeft te bepalen.

We ontmoeten haar tijdens het aankleden na het vrijen. Haar vriend Matthijs vraagt of ze voor de verandering blijft slapen, maar ze zegt dat niet te kunnen.

Later die avond neemt ze een risico en zoekt naar raad in het doolhof van haar geest. Een doolhof gemaakt door herinneringen en angsten. Ze ontmoet haar elf jaar oude zelf en realiseert dat ze mag kiezen om open te zijn over de gruwelen uit haar verleden. Ze besluit te leven, lief te hebben en geliefd te zijn.

Dit is een verhaal over de horror van misbruik, maar nog meer over het belang van zelfacceptatie en de kracht van kwetsbaarheid. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal...

Groter dan een film

De film wordt tot leven gebracht door een team van internationale artiesten in Nederland, die gepassioneerd zijn om inspiratie te bieden aan diegenen die worstelen met vertrouwen vanwege pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden.

Writer’s words

"Ik wil anderen laten zien dat zulke traumatiserende gebeurtenissen uit het verleden je leven niet zouden moeten dicteren. Laten we afspreken dat we onze angsten niet tussen ons laten komen. Dat we aan dezelfde kant staan."

- Linda Jacobsen

Achter de schermen

Meer

Stay on top!

Subscribe to stay involved in our journey and to know where and when you can watch the film.

Supported by