Ervaringsgenoten over de film

Het bracht me hoop

Een krachtige hoopgevende film. De strijd pijnlijk herkenbaar. Het maakt mijn verlangen om te delen nog groter. Nu de angst nog zien uit te schakelen. Het kijken brengt me hoop, dat het delen je iets kan geven. Begrip, warmte en het waard zijn dat er iemand om je geeft.

Ervaringsgenoot

Ik voel me sterker iets aan te gaan, ondanks mijn angsten

Deze film heeft me geraakt! Het heeft veel herkenning gebracht voor mij. De onveiligheid van vroeger die ook nu nog regelmatig de kop op kan steken. De hoop dat iemand ook positief en steunend kan reageren als je het vertelt. De keuze iets aan te gaan ondanks de angst is bij mij opnieuw gesterkt.

Ervaringsgenoot

I am deeply moved

Ervaringsgenoot

Het versterkte mijn drive om opener te zijn

Na afloop van de film was ik even heel stil, daarna volgde een diepe zucht.... een zucht van even uitademen, van even mogen zijn in verbondenheid met andere ervaringsgenoten. Mooi, intens, herkenbaar, zacht, liefdevol... allemaal woorden die in me opkomen als ik mijn indruk wil omschrijven. Fijn dat deze film er is, ik ben zo dankbaar voor steeds meer openheid, maskers die af worden gezet. Ik hoop dat het nog meer mensen vertrouwen en kracht geeft om het niet langer alleen te dragen. Het heeft me nog meer verbondenheid gebracht en een drive om ook mijn openheid (die er steeds meer is) door te zetten.

Jorien, ervaringsgenoot

Raakt me diep in mijn proces

Een "feest" van herkenning, hoe misbruik voor je zelf, jarenlang het bewijs is dat je het niet waard bent om van te houden en hoe dit op latere leeftijd effect heeft op relaties. Het zien van de film raakte zo intens diep mijn eigen huidige proces. Prachtige woordkeuze, zo raak. Ik voel me enorm gesteund, en verbonden met al die dappere vrouwen (en mannen) die verder durven gaan, en zichzelf herwaarderen en zichzelf (opnieuw) lief leren hebben.

Ervaringsgenoot

Veelzeggend en respectvol

Het raakt me hoe dit op respectvolle, maar tegelijkertijd veelzeggende wijze uitgebeeld is (en ik vind het zo'n passende titel!). Het kijken bracht me een gevoel van verbinding.

Ervaringsgenoot

Mooie, integere en bijzondere film!

Ervaringsgenoot

Maakte me verdrietig maar ook sterker!

Het kijken van Stilte Ongedaan heeft me verdrietig maar ook sterker gemaakt! Ik zie nu het belang van het delen van je pijn. En luisteren naar die kleine onschuldige meid.

Marina, ervaringsgenoot

Niets "mis" met mij

Ik heb sinds lange tijd gehuild en vond het enorm herkenbaar er is niets " mis" met mij. Ik heb het aan mijn vriend gestuurd, dat vind ik wel heel wat eigenlijk.

Ervaringsgenoot

Maximale herkenning. Had mijn verhaal kunnen zijn.

Ervaringsgenoot

Ik begrijp beter welke invloed het misbruik nu nog op mij heeft

Stilte Ongedaan maakt een diepe indruk. Ik voelde de angst van Soof en daarmee ook mijn eigen angst. Het heeft me meer inzicht gegeven in wat het misbruik nu voor invloed op mij heeft.

Ervaringsgenoot

De kijk op mijn relatie is veranderd

Het voelde heel heftig, precies zoals het allemaal voelt. Het geeft ook mooi de innerlijke kinddelen weer. En de zin van haar vriend, aan het eind, gaf een mooi inzicht. Dat hij samen met haar, aan dezelfde kant wil staan en de angst niet tussen hun in wil laten komen. Deze zin, en ook het gesprek met de innerlijke kinddelen, neem ik met mij mee en ga ik over navoelen.

Deze film geeft me het inzicht dat het belangrijk is om het gesprek met mijn innerlijke kinddelen aan te gaan. Dat is de weg naar heling. En het heeft het gevoel over (de kijk op) mijn relatie veranderd. Mijn angst stond altijd tussen ons in. Dat wil ik niet meer en ik begrijp nu hoe ik het wel wil. Dank voor deze mooie, waardevolle inzichten!

Monique Amber, ervaringsgenoot

Het gaf me inzichten op lagen waar ik niet bij kon

Ik vind het een goede film. Kort en krachtig. Maar met meerdere diepere lagen waardoor een ogenschijnlijk lijkende “gewone” relatie heel moeizaam opeens kan zijn door het seksueel misbruik. En dat hebben jullie creatief en kundig neergezet. Het is zo onoverzichtelijk in je hoofd. Je weet het niet. En dat hebben jullie heel goed gedaan. Het kindsdeel van mij was te diep weggestopt omdat ze geen woorden heeft kunnen geven aan wat haar is aangedaan. Het zien van de film heeft me inzicht gegeven op diepere lagen waar ik niet bij kon.

Ervaringsgenoot

Veel herkenning

Stilte ongedaan brengt me vooral heel veel herkenning, de angst wat de ander van je gaat denken als je het vertelt, de schaamte en het gevoel waardeloos te zijn.

Ervaringsgenoot

Ik voel me minder alleen

Mooi gefilmd, herkenbaar. Door het zien van de film voel ik mij nog meer verbonden met lotgenoten. Voel mij door de film minder alleen in mijn proces staan.

Ellen, ervaringsgenoot